Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 16001
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet

Ulkoministeriön toiminnan painopisteet

Suomen ulkopolitiikan tavoitteena on vahvistaa maamme kansainvälistä asemaa, turvata Suomen itsenäisyys ja alueellinen koskemattomuus sekä parantaa suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia. Suomi edistää kansainvälistä vakautta, rauhaa, demokratiaa, ihmisoikeuksia, oikeusvaltioperiaatetta ja tasa-arvoa.

Ulkoministeriö on määritellyt toiminnalleen strategiset painopisteet ja tavoitteet, joita edistetään eri politiikkalohkojen ja toimintojen yhteistyöllä.

Lue koko teksti: pdfUlkoasiainhallinnon strategiset painopisteet 2015 (pdf, 4 sivua).

Taloudelliset ulkosuhteet, kestävä kehitys ja ihmiskunnan yhteiset haasteet

Suomi edistää sääntöihin ja avoimuuteen perustuvaa vapaakauppaa ja maailmantaloutta. Ulkoasiainhallinnolla on tärkeä rooli suomalaisyritysten kansainvälisten toimintaedellytysten turvaamisessa ja investointien edistämisessä Suomeen. Edistämällä kestävää kehitystä maailmanlaajuisesti Suomi kantaa globaalia vastuutaan.

Moderni ja tehokas ulkoasiainhallinto

Suomen turvallisuuden ja hyvinvoinnin takeena toimiva aktiivinen ulkopolitiikka edellyttää ulkoasiainhallintoa, jonka asiantuntemukseen koko valtionhallinto voi nojata. Oma edustustoverkko on Suomelle elintärkeä. Digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet hyödynnetään, erityisesti tietojärjestelmien kehittämisessä.

Takaisin ylös